Ontdek de kracht van verhalen in TED Talks

1. Wat zijn TED Talks?

TED Talks zijn korte, inspirerende presentaties die worden gegeven door experts uit verschillende velden. Deze talks bieden een unieke kijk op het leven en de wereld om ons heen. Ze zijn bedoeld om mensen te inspireren en te motiveren om hun leven te veranderen.

TED Talks worden gegeven door sprekers uit alle lagen van de samenleving, waaronder wetenschappers, politici, filosofen, kunstenaars en andere professionals. De talks variëren van 5 tot 20 minuten en behandelen onderwerpen zoals technologie, wetenschap, cultuur, politiek en meer.

Lees hoe energie besparen

2. Waarom TED Talks bekijken?

TED Talks bieden een unieke kijk op het leven en de wereld om ons heen. Door naar deze talks te luisteren, krijg je nieuwe inzichten over verschillende onderwerpen. Je kunt ook ideeën opdoen voor hoe je je leven kunt veranderen of verbeteren.

TED Talks zijn ook een geweldige manier om je perspectief te verruimen. Door naar verschillende sprekers te luisteren, krijg je een breder begrip van verschillende culturen en achtergronden. Dit kan helpen bij het versterken van je empathisch vermogen.

Lees ook:  Duurzame Huishoudelijke Producten voor een Eco-vriendelijke Lifestyle

Ik adviseer een bezoek aan: lifestyle

3. Inspirerende TED Talks die je leven zullen veranderen

Er zijn veel inspirerende TED Talks die je leven zullen veranderen als je ze bekijkt. Hieronder staan een paar voorbeelden:

  • “Hoe we moeten stoppen met het stigmatiseren van mentale gezondheidsproblemen”, door Sangu Delle.
  • “Hoe ik mijn angst overwon”, door Lizzie Velasquez.
  • “Waarom we moeten praten over racisme”, door Chimamanda Ngozi Adichie.

4. Hoe TED Talks bekijken?

Je kunt TED Talks bekijken via de officiële website van TED (ted.com). Op deze website vind je duizenden talks over verschillende onderwerpen. Je kunt ook zoekopdrachten doen op basis van trefwoord of categorie om specifieke talks te vinden.

Als alternatief kun je ook TED Talks bekijken via YouTube of andere streamingdiensten zoals Netflix of Hulu. Er is ook een officiële app beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten waarmee je toegang hebt tot duizenden talks.

Hier vind je alles over interieur

5. TEDx evenementen

TEDx-evenementen zijn onafhankelijk georganiseerde TED-evenementen op lokaal niveau. Deze evenementen zijn ontworpen om gemeenschappen, organisaties en individuen samen te brengen om een TED-achtige ervaring te creëren. TEDx-evenementen combineren live sprekers en video’s van TED Talks om discussie en verbinding te stimuleren.

TEDx-evenementen worden over de hele wereld georganiseerd, van grote steden tot kleine gemeenschappen. Om een TEDx-evenement bij te wonen, kun je de officiële TEDx-website bezoeken om een evenement bij jou in de buurt te vinden. Je kunt ook overwegen om zelf een TEDx-evenement te organiseren als je een passie hebt voor het verspreiden van ideeën en het samenbrengen van mensen.

Lees ook:  Progressieve spierontspanning: Een krachtige techniek voor stressverlichting

6. TED-Ed

TED-Ed is een educatief initiatief van TED dat zich richt op het creëren en verspreiden van educatieve video’s voor studenten, docenten en levenslange lerenden. TED-Ed-video’s zijn geanimeerde video’s die complexe concepten en ideeën op een toegankelijke en boeiende manier presenteren.

De video’s van TED-Ed beslaan een breed scala aan onderwerpen, waaronder wiskunde, wetenschap, geschiedenis, kunst en meer. Je kunt TED-Ed-video’s bekijken op de officiële TED-Ed-website of via het YouTube-kanaal van TED-Ed. Er zijn ook TED-Ed Clubs waar studenten en docenten samen kunnen komen om ideeën te delen en hun eigen TED-achtige presentaties te ontwikkelen.

7. TED Conferenties

TED Conferenties zijn jaarlijkse evenementen waar sprekers uit de hele wereld samenkomen om hun ideeën en inzichten te delen. De conferenties bevatten live-presentaties van inspirerende sprekers, evenals de mogelijkheid om te netwerken en te leren van andere deelnemers.

De jaarlijkse TED Conferentie wordt doorgaans gehouden in Noord-Amerika, terwijl TEDGlobal plaatsvindt op andere locaties over de hele wereld. Er zijn ook kleinere, gespecialiseerde conferenties zoals TEDWomen en TEDYouth. Om deel te nemen aan een TED Conferentie, moet je je aanmelden via de officiële TED-website. Houd er rekening mee dat er kosten aan verbonden zijn en dat er mogelijk een selectieprocedure is om deel te nemen.